פרגולות רעפים נחשבות למאוד מבוקשות בימינו ובחברת עצי חזון תוכלו למצוא את היותר איכותיות שבהן. בניית פרגולות רעפים במקצועיות זוהי המומחיות שלנו ובאפשרותנו להתאים לכל לקוח פרגולת רעפים שתתאים באופן מושלם למתחם המיועד. מהם היתרונות של פרגולה עם רעפים, אילו אפשרויות בחירה עומדות בפניכם, איך בונים פרגולת רעפים ומהם טווחי המחירים? להלן כל התשובות.
בניית פרגולות רעפים במחירים אטרקטיביים (כל הארץ)
✔️ פרגולות עם רעפים (בטון, שינגלס, חרס ועוד), כולל התקנה במחיר משתלם
✔️ פרגולת רעפים לחצר, לגינה, למרפסת או לכל מקום אחר >>
לפרטים התקשרו: 072-3935849
מהם היתרונות של פרגולה עם רעפים?
אם תשאלו אדם שכבר השכיל להתקין פרגולה רעפים בביתו האם הוא מרוצה, תקבלו בדרך כלל את התשובה - "לא הייתי מחליף אותה בשום פרגולה מסוג אחר".
השילוב של עץ מלא ואיכותי שמרכיב את רוב רובה של הפרגולה יחד עם הרעפים שמעניקים את המראה הכפרי-אירופאי שכל כך מוכר לנו מטיולים בכפרים יפהפיים בחו"ל, הוא זה שגורם לרבים לרצות לבנות פרגולת רעפים במרפסת, בחצר, על הגג, מעל בריכת השחייה ובמבואות הכניסה לבית. באופן זה משיגים גם הגנה מושלמת מפני השמש הקופחת בקיץ והגשם והרוח בחורף וגם עיצוב יוקרתי ואלגנטי.
מעבר לזאת, הרעפים עצמם מספקים עוד מספר יתרונות מובהקים שלא ניתן להשיג בפרגולות רגילות:
- עמידות - הרעפים מגינים על הפרגולה ולמעשה מהווים את אלמנט ההצללה העמיד ביותר לאורך זמן.
- הגנה מפני גשם - רעפים הופכים את הפרגולה לאטומה לחלוטין מפני חדירת מים דרכה כך שניתן לנצל את השטח המקורה בכל ימות השנה.
- סינון שמש - מתחת לפרגולת רעפים תמיד נעים לשבת מאחר והרעפים מסננים לחלוטין את קרינת השמש ולא מעבירים חום.
אילו סוגים של פרגולות רעפים קיימים?
בדיוק כמו במקרה של פרגולות רגילות, גם במקרה של פרגולות רעפים, ניתן למצוא 3 סוגי פרגולות:
- פרגולות עצמאיות / פאטיו - אשר מעוגנות באופן מלא לקרקע.
- פרגולות תלויות / מרחפות - אשר מעוגנות לקיר המבנה ולא לקרקע. הן חוסכות במקום שכן אין עמודים שמפריעים למי ששוהה תחתן. עוד מידע כאן.
- פרגולות צמודות מבנה (תלויות למחצה) - זוהי למעשה הכלאה של הפרגולות העצמאיות עם התלויות, כאשר צד אחד מותקן למבנה והאחר מעוגן לקרקע.
מבחינת סוגי העצים, ניתן לבנות פרגולת רעפים מעץ אורן, אלון, טיק, דובדבן, איפאה ועוד. מדובר בסוגי עצים חזקים ביותר, כך שניתן לייצר מהם פרגולות חזקות מאוד, שמסוגלות להחזיק את הרעפים שהינם בעלי משקל גבוה יחסית.
באילו סוגי רעפים ניתן לבחור?
ניתן למצוא מספר סוגים של רעפים שמתאימים לפרגולות:
- רעפי חרס - אלו הרעפים האדומים שכולנו מכירים, כאשר ניתן לצבוע אותם בכל צבע שהוא. הם עמידים, חזקים, מבודדים היטב וניתנים לתחזוקה והחלפה בקלות יחסית. רעפים אלו נחשבים קלים יחסית.
- רעפי בטון - רעפים שעשויים מבטון דחוס. הם כבדים בהשוואה לחרס וניתנים לצביעה במגוון אפשרויות רחב. אורך החיים שלהם קצר בכ- 25% מזה של החרס.
- רעפי שינגלס (קרויים גם 'רעפים אמריקאיים') - אלו הם רעפים צבעוניים וקלי משקל שעשויים ממספר שכבות של פיברגלס (לצרכי גמישות), ביטומן (לצרכי בידוד), חול סיליקטי (למניעת הידבקות) ופירורים קרמיים להגנה על הצבע מפני שחיקה ודהייה. חסרונם הוא במחירם הגבוה יחסית. בסוג זה השיפוע קטן יחסית ומתאים למקומות עם בעיית גובה.
- רעפי פלדה - רעפים קלי משקל, זולים וקלים מאוד להתקנה. החיסרון הוא הרעש הנוצר כאשר טיפות הגשם פוגעות בפרגולה. בסוג זה השיפוע קטן יחסית.
כיצד מתבצע תהליך הבנייה של הפרגולה?
שלבי הבנייה של פרגולה עם רעפים מעץ זהים לאלו המתבצעים בפרגולת עץ רגילה. ראשית כל מטפלים ביצירת המבנה, באמצעות קיבוע הפרגולה בקרקע או יצירת התשתיות בקירות במקרה של פרגולה תלויה.
לאחר שלב זה מכינים את תעלות המים שבסופו של דבר יתחברו לצינור ניקוז אחד הלא הוא המרזב ורק לאחר מכן מיישמים את גג הרעפים. כמובן שיש צורך בעבודה הנדסית מקצועית על מנת לדעת לחשב את העומס שבו אמורים היסודות לעמוד על מנת לשאת במשקל הרעפים שנבחרו, בשילוב כיווני הרוח ועוצמתה.
בשונה מפרגולות עץ רגילות, פרגולות רעפים כוללות בשלד במבנה שלהן גם שיפועי תקרה, שעוזרים למנוע הצטברות מים. הרעפים עצמם מעוגנים אלו לאלו באמצעים שונים - רעפים מפלדה באמצעות הברגות, רעפי שינגלס באמצעות יריעות ביטומניות ורעפי חרס ובטון עם מלט.
בנקודות החיבור של רעפים בעלי שיפוע מנוגד משתמשים באלמנטים שקרויים "רוכבים", שעשויים מאותו החומר ובכך שומרים על שלמות מבנה הרעפים שנוצר ויוצרים מראה אסתטי והומוגני. במקרים בהם מדובר בפרגולה גדולה מאוד, ניתן להתקין מפוח מיוחד שיסיע את החום המצטבר בתוכה לאוויר החיצוני. אופציה זו מתאימה עבור פרגולות שבה משתמשים לצרכי סגירת חדרים.
טווחי המחירים של פרגולות רעפים
אתם בוודאי כבר סקרנים לדעת כמה עולה פרגולה עם רעפים והאם הדבר אפשרי עבורכם מבחינת תקציב. ובכן, מחיר פרגולת רעפים נקבע בהתאם למספר מאפיינים - סוג העץ, גודל הפרגולה וסוגה (תלויה, עצמאית וכו'), מורכבות ההתקנה בשטח והאם יש צורך באישורים מול העירייה.
המחיר למ"ר הינו בטווח של החל מ- 500 ועד ל-700 ₪ למטר, כאשר לכך יש להוסיף את עלות הרעפים שמשתנה בהתאם לסוגם: רעפי חרס, רעפי בטון, רעפי שינגלס ורעפי פלדה.
מעוניינים ליישם פרגולת רעפים בביתכם? אצלנו בחברת עצי חזון ישמחו לעמוד לשירותכם. אנו מתמחים בתכנון, בנייה והתקנה של פרגולות רעפים ופתרונות הצללה נוספים ועושים שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר שקיימים. הינכם מוזמנים להגיע אל אולם התצוגה שלנו ולהתרשם או ליצור עימנו קשר בטלפון, במייל או באתר, לשם קבלת פרטים נוספים.